Gesztenye sütés céges rendezvényeken: info@gesztenyesuto.hu
Tel: 06 20 33 89 909
Új honlapra költöztünk: https://www.gesztenyesuto.hu/
Az igazi.
Vékony a héja, tökéletesen sül (általában-, ez is fajtától függ). A gesztenye mediterrán vidékről származik.
Maroni a nagyobb szemű, de ilyen fajta is létezik.
Castagne: az apróbb szemű.
Gépesített az egész folyamat, többek között ezért drágább, mint a magyar gesztenye- ahol ezek a folyamatok kimaradnak.
- gesztenye porszívó
- levélfújó
- egyforma szemnagyság (triőrrel leválogatva)
- zsákos tárolás (egyszerűbb, mint a 2x annyi helyet foglaló tálcás
- hűtőházban való tárolás
Sokan kérdezik miért nem magyarral dolgozunk.
Nos pl. az Iharosberényben szintén olasz csemeteék voltak, 50-60 éve hozta a TSZ olaszból. Ezt egy saját termékét árusító gazdától tudom. Nagy mennyiséget nem is tudunk produkálni, mivel a gesztenye a mediterrán vidéken érzi jól magát.
Magyar termelők nincsenek gépesítve: Szemnagyság osztályozó, zsákvarró, címkéző, levélkifúvó, hűtőház, rossz gesztenyék kiválogatása. Ki ruházna be ilyen kis mennyiség mellett ilyen gépekre?
A lenti ládákban 15 kg körül van egy-egy adag többnyire kicsi-közepes szemekkel. Nagy is akad, de nem ez a jellemző. A zsákos változatot sokkal könnyebb kezelni.
Íze nem rossz, nem annyira mutatós, mint az olasz, Alakja szív formájú
Könnyű felismerni: dundi szemek, nagy sötétbarna udvar. Jól néz ki, de sem sütni, sem a főtt íze nem az igazi. A beltartalmát meg sem merem említeni: a Kínai gyárak ontotta szennyezett vizekből vajon mit kapnak ezek a fák, és többi növény? bab, fokhagyma...
i